?>

Pot să închiriez o mașină pentru altcineva?

Un prieten bun sau un coleg de serviciu a apelat la tine pentru a închiria o mașină pentru el? Dacă răspunsul tău este afirmativ, sfatul meu este să te documentezi înainte, pentru evitarea unor situaţii neplăcute.

În primul rând, dacă închiriezi o mașină, poate să o conducă și altcineva, atâta timp cât persoana respectivă este trecută în contractul de închiriere auto.

Unii consideră că poate împrumuta mașina închiriată pe numele lor, altor persoane, deoarece compania de închirieri auto din România nu are cum să îi urmărească. Total adevărat! Însă, în caz de accident, asigurarea auto este valabilă doar pentru persoana care a închiriat mașina.

În cazul în care colegul tău lovește mașina, e bun de plată. Compania de închirieri auto nu va suporta costurile și nici agenția de asigurări auto.  De asemenea, ți se va opri garanția plătită.

Dacă prietenul tău face accident și nu are nici permis auto, atunci se va alege și cu dosar penal.

Contractul este făcut pentru a fi respectat de ambele părți. Cel mai bine este să mergi împreună cu prietenul tău la compania de închirieri auto  și să declarați că ambii veți conduce mașina. În felul acesta, scapi de o grijă în plus.

Check Also

În vacanță cu rulota închiriată

Există oameni care preferă să meargă în vacanță cu rulota închiriată în locul transportului în …